13Ιουλ2017

Το πιο κάτω βίντεο δείχνει με απλό τρόπο την μέθοδο την οποία εφαρμόζουν οι επιστήμονες
στην έρευνα των φαινομένων, ώστε να καταλήξουν σε αξιόπιστη γνώση σχετικά με τους νόμους που τα διέπουν.

12Ιουλ2017

Ο NGC 6822 ή Γαλαξίας του Μπάρναρντ, (γνωστός και με τις ονομασίες του ως IC 4895, PGC 63616,Caldwell 57)

11Ιουλ2017

Ως κβάζαρ εννοείται κάθε εξαιρετικά λαμπρός και μακρινός ενεργός πυρήνας γαλαξία, που εμφανίζεται στο ορατό φως ως σημειακή πηγή (σαν αστέρας), παρά ως εκτεταμένο σώμα (όπως οι γαλαξίες).

10Ιουλ2017

Με τον όρο φωτορύπανση περιγράφουμε το φαινόμενο του υπερβολικού και λανθασμένου φωτισμού των αστικών περιοχών και τις συνέπειές του.

31Μαρ2017

Αν και είμαστε κυρίως αστρονόμοι, δεν μπορούμε να μην συγκινηθούμε με τα ιστορικά νέα από την δεύτερη εκτόξευση του ιδίου πυραύλου από την αμερικάνικη εταιρεία SpaceX του Elon Musk. Ο συγκεκριμένος πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά πέρσι τον Απρίλιο για να πάρει προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ακολούθως προσεδαφίστηκε επιτυχώς. Χθες το βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου έγινε η δεύτερη εκτόξευση του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA με φορτίο αυτή τη φορά ένα δορυφόρο τηλεπικοινωνιών. Μετά την εκτόξευση προσεδαφίστηκε ξανά επιτυχώς σε πλοίο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Να σημειώσουμε ότι μιλάμε είναι για το πρώτο και πιο ακριβό μέρος του πυραύλου.

Με αυτό το αποτέλεσμα και τις προηγούμενες επιτυχείς προσγειώσεις πλέον εταιρείες όπως την SpaceX έχουν μπει για τα καλά στην μοντέρνα “κούρσα” του διαστήματος. Ήδη έχουν κατέβει τα κόστη εκτόξευσης για δορυφόρους σε σχέση με δημόσιους οργανισμούς όπως η NASA και με την επαναχρησιμοποίηση πυραύλων η μείωση θα γίνει ιδιαίτερα πιο αισθητή. Τώρα αναμένουμε να δούμε αυτό σιγά να γίνετε ρουτίνα. Παραθέτουμε βίντεο από την εκτόξευση.

25Μαρ2017

Σήμερα 25 Μαρτίου, σβήνουμε τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν της Γης.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας δεν παρέλειψε απο την εκδήλωση χαρίζοντας στον κόσμο μαγικές εικόνες, του διαστήματος, απο τηλεσκόπιο.

Ευχαριστούμε θερμά την Επίτροπο Περιβάλλοντος κυρία Ιωάννα Παναγιώτου για την πρόσκληση αλλά και συνεργασία, τον Πρόεδρο κύριο Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) και όλο το Προεδρικό Επιτελείο για την φιλοξενία και τέλος ευχαριστούμε τα αρτοποιεία Pandora για το υπέροχο Catering. Ευχαριστούμε,επίσης, όλα τα μέλη του οργανισμού μας που βοήθησαν για την εκδήλωση καθώς και όλους τους οργανισμούς/αρμόδιους φορείς που έλαβαν μέρος έτσι ώστε να διεξαχθεί η βραδιά.

Να θυμάσαι: Η ΓΗ, μας είναι πολύτιμη.
Καθαρούς Ουρανούς!

10Μαρ2017

Untitled

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας με χαρά ανακοινώνει ότι από σήμερα ήμαστε
επίσημοι αντιπροσώποι της International Dark Sky Assosiation (Διεθνής Ένωση σκοτεινού ουρανoύ).
Η IDA είναι η αναγνωρισμένη αρχή για την φωτορύπανση και είναι ο κορυφαίος οργανισμός καταπολέμησης της φωτορύπανσης σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση της IDA Κύπρου στο http://darkskycy.com

Cyprus Astronomy Organisation is pleased to announce that as of today we are official representatives of the International Dark Sky Association 
The IDA is a recognised authority on light pollution and is a leading light pollution combating organisation worldwide.
For more information about the effect of IDA Cyprus on http://darkskycy.com

September 2017
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
CURRENT MOON

booked.net

      

Amount:
JSN Venture template designed by JoomlaShine.com